Omgeving

Omgeving groepsaccommodatie Meppen in Drenthe

Karakteristiek dorpje met prachtige natuurgebieden binnen handbereik

Het dorp Meppen is nog een echt Drents dorpje met oude rietgedekte boerderijen en een brink met hoge eikenbomen. Op een steenworpafstand treft u de natuurreservaten van Natuurmonumenten, het Mantingerveld, Mantingerbos en weiden. Tevens de Klencke, een schitterend gebied van Staatsbosbeheer Aalder en Geeserstroom en de Mepperhooilanden. Vanaf de groepsaccommodatie kunt u een mooie wandeling maken genaamd “Dorpsommetje Meppen”. Deze prachtige wandeling van 6 km voert u langs de mooiste plekjes in Meppen. Vraagt u naar de gratis beschikbare routebeschrijving.

Een oase voor rustzoekers en de actieve vakantieganger

Meppen is een ideaal uitgangspunt voor: rustzoekers, wandelaars, fietsers, ruiters en sportbeoefenaars. Ook in de wintermaanden een ideaal vakantieoord. Groepsaccommodatie “De Mepperdennen” is fraai gelegen aan de rand van Meppen op de zandgronden in Drenthe. De originele rietgedekte Saksische boerderijen ademen de rust en eenvoud, die van oudsher zo kenmerkend zijn voor deze omgeving.

Diverse activiteiten op loopafstand

In Meppen, Aalden en Zweeloo zijn verwarmde, overdekte en openluchtzwembaden. Verder zijn er onder andere een bowlingbaan, een 18-holes golfbaan, midgetgolfbaan en een squashbaan. Ook is de molen in Aalden te bezichtigen. Bij het klimpark Wezuperbrug, kunnen kinderen volop genieten van klimmen, klauteren en andere activiteiten. Klootschieten of een compleet wandel of fiets arrangement.Tevens geschikt voor uw schoolfeest, kinderfeest of bedrijfsuitjes.

Mooie fietstochten en genieten van de prachtige natuur

Met de fiets is de schitterende omgeving uitstekend te verkennen. Het natuurgebied ‘Goudplevier’ met de zandverstuiving Mantingerzand ligt op 3 kilometer afstand. De bossen van Gees, het hunebed te Noordsleen en het museumdorp Orvelte “Drenthe anno 1900” zijn eveneens een bezoekje waard. Voor een middagje waterpret is de recreatieplas “Ermerzand” bij Erm of de “Kibbelkoele” bij Noordsleen zeer aanbevolen. Veilig schoon water met een mooi strand, gelegen in het bos. Vanuit De Mepperdennen liggen deze attracties binnen een straal van 10 kilometer. Fietsen huren via ons is mogelijk.

Bekende attracties in de directe omgeving

In samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Drenthe kunnen kinderen meedoen aan het populaire, educatieve natuurprogramma ter behoud van de Jeneverbes. Iets verder weg treft u aan:

Dit zijn toeristische attracties met een educatief karakter.

Contactgegevens
Dennekampen
7855 PA Meppen
Uw verblijf reserveren

Wacht niet met reserveren, maar boek direct! Beschikbaar voor groepen van 15 tot 50 personen.

Begin met chatten!
Wij staan u graag te woord!
Mepperdennen.nl
Hallo 👋